2020-10-05 07:42:39

EUROPSKI DAN JEZIKA - ŽUPANIJSKO OBILJEŽAVANJE

Dana 2.10.2020 nastavnica njemačkog jezika, Sandra Halt-Ćuže sa svojim učenicama izborne, 7. a razreda: Anna Kuzmanović, Tara Matijević, Veronika Vidmar i Tia Ptičar sudjelovala je u Obilježavanju Europskog dana jezika. Učenice su izradile svoje tekstove o korona virusu jer nam je to bila tema ovogodišnjeg dana jezika. Sudjelovale su i ostale škole požeško-slavonske županije. Pitali smo cure kako im je bilo i evo njihovih odgovora:

 

http://youtu.be/X1d1nQ_FvMw

–TARA: Projekt je bio jako zanimljiv i zabavan, sretna sam što je bio održan usprkos koroni. Najviše mi se svidjelo što je sve bilo na drugom jeziku i što smo iako preko zoom –a upoznali ljude iz drugih država.

–VERONIKA: Bilo mi je teško govoriti s maskom jer sam morala glasnije govoriti . Meni se najviše svidio naš projekt i projekt Eko centra Latinovac i  njihov korona ples.

–TIA: Meni se projekt svidio. Bila me je malo trema jer sam mislila da ću nešto krivo izgovoriti i to još s maskom, ali sve u svemu prošlo je odlično. Svi su mi se svidjeli ali ponajviše Eko centar Latinovac  s njihovim korona plesom.

 –ANNA: „Jako mi se svidio projekt. Bila sam uzbuđena zbog nastupa online, ali sam jako zadovoljna. Puno smo naučili i o radu u novim programima, a i upoznali zanimljive ljude!“

Pripremali smo tekstove, radili obradu i ilustracije tri blok sata. Nije nam žao niti jedne minute jer smo bogatiji za jedno iskustvo.

Naši su radovi na gornjoj poveznici. A bit će objavljeni i u elektronskom biltenu vrlo skoro.

Susret je održan u organizaciji OŠ A. Kanižlića pod vodstvom J. Hajpek, profesorice njemačkog jezika.

Napomena: U dnu članka pronaći ćete i ostale fotografije obrađene u prezentaciji.

Izvješće napisala: Tia Ptičar, 7. a

Prezentacija fotografija: Anna Kuzmanović,  Tara Matijević, 7. a

Video montaža: Šimun Ćuže, 4. c

Mentorica: Sandra Halt-Ćuže, prof.

 


Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Požega