preskoči na sadržaj
ĐURĐICA GATJAL

ĐURĐICA GATJAL (rođena Štokić), rođena je 6. listopada 1965. godine u Požegi. Djetinjstvo i srednješkolstvo provela je u selu Stražeman nedaleko Požege.

Nakon završene osnovne škole u Velikoj, polazila je Gimnaziju u Požegi, a zatim Pedagosški fakultet u Osijeku, Studij razredne nastave. Po završetku studija radila je nekoliko godina na zamjeni te dobila posao u OŠ "Dobriša Cesarić", Požega gdje radi sve do danas.Udana je i majka troje djece.

Knjigu Živi svoj vlastiti život napisala je želeći vlastitim životom, stečenim iskustvima i promišljanjima ukazati svakom čovjeku da može postati sretan, snažan i živjeti svoj izvorni, vlastiti život.

Knjiga je napisana kroz 30 tema i to je ujedno i prva Đurđicina knjiga u takvom obliku. 

     

 

„Ovo je moja prva knjiga. Napisana je iz duše, otvoreno, na poticaj moje djece i na korist svima onima koji je budu čitali. Njome želim poručiti svakom čovjeku, da može živjeti svoj život, svoje snove, sve što želi, ako je dovoljno uporan, strpljiv i ako može i zna podnijeti, izdržati, istrpjeti i doći do cilja.

Jaki su ljudi koji u sebi odgojem nose kao zaštitu, kao omotač svjetlo vjere, jer je vjerovati i moliti moćno, osnažuje, daje utjehu i sigurnost. To nam je prijeko potrebno u svakom trenutku života, u svakom našem naumu.

Sve što pretrpimo, spušta nas u duboka skladišta posvemašnje ljubavi, radosti, svjetlosti čovjekove duše, koja se otkriva tek kad smo prešli kroz tamu i mislili da nema izlaza.

Tad počinje naš istinski život. Tada radimo prvi korak do svoje sreće.

Jedna moja kolegica rekla je za knjigu da je Kuća Duše, druga da je Vodič kroz život.

Da sam u svojoj osamnaestoj godini, pa čak i ranije, naišla na ovakvu knjigu, poštedjela bih se mnogih nedoumica, straha i nepotrebnih briga.

Ako ova knjiga bar jednog od vas učini snažnijim za vašu novu dimenziju, za vaš zahvalan, ispunjen život, ja ću biti posve sretna. To je njezina svrha.

                                                                                                                                                                                        Đurđica Gatjal

 

 

OSVRT RECENZENATA:

„Sam naslov knjige gospođe Đurđice Gatjal, Živi svoj vlastiti život, snažna je optimistična poruka koja probuđuje maštu i potiču volju da istraži što to autorica ovog djela želi reći i poručiti svojim čitateljima. Mogu odmah na početku prikaza ove vrijedne knjige reći da sadržaj ovog djela odgovara njegovu naslovu: kroz više kratkih, ali jasnih i snažnih poglavlja autorica inzistira na uvjerenju da će čovjek biti istinski sretna i ostvarena osoba samo onda ako bude autentično živio svoj vlastiti, a ne nečiji tuđi život. Snažna je to i uvjerljiva poruka koja je verificirana, prije svega u životu same autorice ove knjige, a uvjeren sam da će tu istinu potvrditi svi oni koji zaista žive svoj vlastiti život, ostvaruju svoje planove, ostajući vjerni svojim vrijednostima i uvjerenjima koja su u skladu univerzalnim moralnim principima i s voljom Božjom.

Autorica je pisanju ove knjige i stvaranju svoga djela pristupila interdisciplinarno.

Čovjeka promatra kao tjelesno, emocionalno (psihičko), društveno i duhovno biće. To su četiri temelja na kojima je sagrađena kuća osobnosti svakog čovjeka. Autorica to poštuje i svakoj dimenziji ljudske osobnosti poklanja svoju pozornost i naglašava njezinu važnost.“

Dr.sc. Mijo Nikić, profesor psihologije i dogmatske teologije na Fakultetu filozofskih i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

_____________________

„Đurđica Gatjal, prvijencem, knjigom Živi svoj vlastiti život, stvara poseban univerzum dajući mu osobni iskustveni  pečat, prenoseći prodornu energiju i vlastitu obnoviteljsku snagu. Knjiga se sastoji od tridesetak proznih sličica koje uz svekoliku nit lirskog izražavanja, preklapajući se u mudronosni kaledioskop,  svjedoče u kontinuitetu o  različitim  razdobljima autoričina života. Autorica u okvir ženskog diskursa upisuje u širem kontekstu različitost perspektiva djeteta, supruge, majke, učiteljice, žene, slažući polako vlastiti identitet koji prenosi u nasljeđe svojoj djeci, ali i svima onima koji knjigu budu čitali.“

Dr.sc Vesna Vlašić ravnateljica Gimnatije, Požega

___________________

„ Autorica s čitateljima komunicira izravno, obraćajući im se imperativima i pitanjima protkanim majčinskim tonom, pišući nenametljivo i blago. Upravo taj majčinski ton daje knjizi posebnu toplinu, poput primanja zagrljaja riječima. Rečenice su tečne i iskrene, nesputane i otvorene. U njima se lako pronaći. Iako su rečenice čitke i emotivne, ponekad se dotiču i težih tema, no čak i tada su obojene optimizmom. U romanu se isprepliću religiozni i osobni motivi, prozna struktura obogaćena je lirskim stilom koji u svojoj jednostavnosti uspijeva biti bujan i slikovit. Tu su svoje mjesto pronašli brojni umjetnici i mislioci (Cesarić, Hugo, Angelou, Peale, Balašević) pa stoga možemo govoriti o intertekstualnim vezama i bogatstvu citata na temelju kojih se rađaju nove misli, misli u kojima se svatko od nas može pronaći. Autorica kaže kako najviše moramo voljeti osobu s kojom smo kad smo sami. Iako je riječ o romanu prvijencu, Đurđica Gatjal vješto gradi rečenicama jednu sigurnu utvrdu u koju se možemo povući kad tražimo odgovore na pitanja.“

Urednica CRO-portala Hrvatske, Andrea Divić

___________________

"Lako je kad je lako, tako može svatko" govorila je moja mudra baka. "Probaj ti, sinko, kad grebeš i kad se jedeš..."
Kako nastaje dijamant?
U užarenoj vrelini Zemljine utrobe, u najdubljem dnu, kad dođe do razornog prsnuća.
U svakom je od nas više takvih prsnuća, svatko je od nas dijamant koji može zasjati ispran nevoljama, izbrušen trpljenjem, otkriven vjerom da je Nebo i Zemlja za nas posložilo sve kako treba.
Svaki čovjek mora se dobrano naribati da skine prašinu s ogledala u kojem želi ugledati svoj istinski odraz.
Izvorni Original Jednog Života.
"Svaki je čovjek dijete svojih postupaka"
(C.D' Amato).
~Iz knjige "Živi svoj vlastiti život"

                                                                       Đ. Gatjal

 

  

 

~"Zavjetujte se tražiti smiren unutarnji odgovor na okolnosti u svojem životu."
dr W.W. Dyer
Svatko može sam sebe ojačati. Sve priče da će to učiniti netko drugi, samo su priče i ništa više. Moraš sam. Potpuno sam. Odraditi taj sklupčani dan. Dan u kojem se sklupčaš je dan za prihvaćanje vlastite ranjivosti. Dan u kojem se sklupčaš, poražen zbog tko zna kojih okolnosti, pretvori u dan u kojem ćeš usaditi trajne promjene svoje osobnosti i svojih sposobnosti. Dan u kojem ćeš samog sebe naučiti da uvijek ima rješenja za sve. I ne odustaj. Nikad! Sklupčaj se kad god treba. Budi milosrdan prema sebi. Zagrli se. Utješi se. Ionako to nitko drugi ne može i ne zna učiniti bolje od tebe samog.~
Iz knjige "Živi svoj vlastiti život"
                                                           
                 Đ. Gatjal

 

PROMOCIJE:

 

Promociju u Zagrebu organizirala je Zaklada Biskupa Josipa Langa i na njoj su govorili pater Mijo Nikić, prof. psihologije i religijskih znanosti, doktorica medicine  Marina Jurčić, urednica Cro portala Andrea Divić, autorica Đurđica Gatjal, a skladbe na klaviru svirao je mag. ing. računarstva Josip Gatjal.

Promociju u Pečuhu organizirala je također Zaklada Biskupa Josipa Langa, a govorili su također pater dr. sc. Mijo Nikić, doktorica medicine Marina Jurčić, dr. sc. Vesna Vlašić te ravnatelj Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj i voditelj Katedre za hrvatski jezik na Pečuškom sveučilištu, dr. sc. Stjepan Blažetin, moderator je bio dr. sc. Ernest Barić.

Promociju u Splitu organizirala je knjižara Hoću knjigu u okviru Interlibera pod nazivom Interlibar u Splitu. U Splitu je promocija vođena uz promotorice knjižare Hoću knjigu i autorice.

Kutjevačku promociju organizirala je Kutjevačka udruga mladih. Na toj je promociji uz patera i dr Marinu, gost bila poznata blogerica i urednica bloga Čitaj Alis Marić.

 

Knjiga ima u:

Školskoj knjizi, (tamo je ima i on line),

knjižari Hoću knjigu,

Verbumu,

Tisak media knjižarama

TELEFONSKI IMENIK ŠKOLE

 

        

 

RAVNATELJICA - 034/271-716

TAJNIŠTVO - 034/314-177

RAČUNOVODSTVO - 034/314-178  

BLAGAJNA - 034/251-547

PSIHOLOG - 034/314-175

DEFEKTOLOG - 034/314-176

PEDAGOG - 034/272-357

ZBORNICA - 034/314-174

KNJIŽNICA - 034/221-669

KUHINJA - 034/271-484

TELEFAX - 034/273-655

PŠ NOVA LIPA - 034/238-255

 

 

 


TRAŽILICAe-Dnevnik


E-UPISI

UPISI 2020./2021.

OGLASNA PLOČA

OGLASNA PLOČA

    


BUS BUS

   RASPORED PRIJEVOZA

Priloženi dokumenti:
Raspored prijevoza.docx


ŠKOLSKA KUHINJA

   

               

           

        JELOVNICI


LEKTIRA


Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa
Bavite li se sportom?

Korisni linkovi
Znanost
 • AZOO
 • MZOŠ
 • NCVVO
 • Wikipedia
 • ENCIKLOPEDIJA
 • e - KNJIŽNICA
 • LEKTIRA

BRZO TRAŽENJE...
 • HRABRI TELEFON
 • Google

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju